Oldtimers Bromtol Rit - 07/10/2012


<< Keer terug naar het archief

Oldtimers Bromtol Rit

Zondag vertrokken we met 15 leden voor een rit verzorgd door John met onbekende bestemming. Het weer was prima en er werd onderweg volop genoten van de rit. Erg leuk was het om over het terrein van Schiphol te rijden om vervolgens de Schipholtunnel in te duiken waar het gas er vol ging en een lekker geluidje geproduceerd werd.

Uiteindelijk kwamen we bij het Olympisch stadion in Amsterdam aan. John dirigeerde ons over een soort industrieterrein waar veel bedrijfjes gevestigd waren. Onderweg kwamen we een antieke tram tegen en voordat we het wisten stonden we op een oud perron van de Electrische Museumtramlijn, waar onze brommers gestald werden.

Snel was er al de nodige belangstelling waaronder de voorzitter van de Museumtramlijn om de bromfietsen te bekijken. Na een praatje en uitwisseling van de verhalen over zijn brommertijd stelde hij voor om mee te gaan naar de remise om hun restauraiewerk te bekijken. Voor het restaureren een tram komen wel iets meer tijd en kosten kijken dan bij een bromfiets.

De rondleiding bracht ons langs diverse soorten en modellen tramstellen welke zeer netjes gerestaureerd waren en waar wij van onder de indruk waren. Na ruim een uur liepen we weer richting perron toen de voorzitter ons een uitnodiging deed om de komende zomer langs te komen met OBC Bollenstreek voor een gezellige dag met een rit in de tram te maken, wat natuurlijk een geweldig is! Dit plan gaan we dan ook verder uitwerken en zullen dit op tijd bekend maken, want dit mag je niet missen!

Nadat we weer terug waren in Noordwijkerhout werd er nog heel wat over nagepraat en keek iedereen terug op een leuke middag. John, bedankt voor deze rit namens alle deelnemers.