Megarit 6 - 07-09/06/2013


<< Keer terug naar het archief

Hallo Megamatties,

Het was me er weer eentje. Hoe krijg ik dit allemaal verwoord? Sodeknetters, waar is m’n regenpak, shit m’n regenpak, rustig rustig komt goed, denk aan je rikketik, zat uiteindelijk nog keurig in een andere tas zoals ik die vorig seizoen gebruikt heb en zo neer gesmeten had tussen de andere rotzooi. Alzo vrijdagochtend richting Noordwijkerhout, prachtig weer en een prettig pruttelende Dapp 07:00 verzamelen op ons honk.

21 man aan de start richting Domburg want op Noordwijkerhout aangekomen hoorde ik dat onze Henk een schuiver had gemaakt met een racemotort en daardoor voor 3 maanden schuifelend door het leven moet, Henk vanaf deze plaats dan ook een spoedig herstel toegewenst namens alle megamatties.

Nadat de bus ingeladen en bemand was door onze vaste chauffeur “Driver Willem” en navigator Els, vertrokken we rond 08:00 richting Domburg. Nu komt voor mij als compleet nitwit op geografisch gebied het moeilijkste item want beschrijf maar eens langs welke plaatsen de toch ons gevoerd heeft. Een zeer gewaardeerd lid van de clup, hierna te noemen Dick Peter zei ook terecht tegen mij “maak dan ook notities van alles wat er zich voordoet” ja hè hè, nogal makkelijk als je met winterhandschoenen aan, helm op je pan en 2 handen aan het stuur hard aan het werk bent om die ongelooflijke paardenkrachten te beteugelen, gelukkig werkt de interne harddisk nog redelijk.

De eerste notitie die ik op deze harddisk “terug las” was er een over onze Aad v/d Meer, Q- weet jij wat de overeenkomst is tussen Aad en zijn brommer? – Ik peinzen natuurlijk, nee geen idee eigenlijk – A- Ze sporen allebei niet!. Ha ha, noteert u even juffrouw Jannie! Maar goed ik dwaal af van de ritinfo, vooraf natuurlijk een groot compliment aan onze touroperator Adrie van D.

Start Noordwijkerhout, Katwijk, Katwijk, Katwijk, Katwijk rechtsaf richting Rozenburg alwaar wij een grote sloot overstaken (ik heb mij wijs laten maken dat dit de Nieuwe waterweg was) en tevens ook de inwendig mens verzorgd hebben. Vervolgens Brielle => Tinte => Rockanje => Goedereede => Ouddorp => Ellemeet => Renesse => Burgh-Haamstede => Vrouwenpolder. Na ca. 184 km. arriveerden wij in DOMBURG. Wie had dat kunnen denken ooit nog eens te overnachten in een kasteel!

Eenmaal binnen gekomen zag het er toch iets anders uit dan wat ik mij van een kasteel had voorgesteld, ik vond het eigenlijk niet kasteels. Het karakter is wat mij betreft compleet verneukt, jammer. Maar niet getreurd, we zijn per slot van rekening natuurlijk ook voor andere zaken hier naar toe gekomen. Eerst maar eens de plunjebalen naar de kamers gebracht en het bunk-arrangement doorgenomen. Als jongmaatje ben je dan snel veroordeeld tot een boven-bunk, moet je eens op klimmen als je een aardig “teiltje” op hebt, LASTIG!!. Later bleek ook dat wanneer mijn onderbuurman Joop zich omdraaide het hele nest op instorten stond. Gelukkig hadden we allemaal een tas met wat verfrissingen en sjippies meegekregen om direct wat te knagen te hebben.

Ja Domburg……, het was toch anders, de inmiddels vaste en ingeburgerde megaweekend-rituelen moesten als gevolg van de geldende huisregels overboord gegooid worden, dus geen chinees op vrijdag, geen bbq op zaterdag en vooral geen EIGEN dranklokaal. Jullie willen niet weten hoe ik op onze barman Ton heb moeten inpraten “joh trek het je niet aan, zie het positief, heb jij ook eens een keer een weekendje vrij. Niets mocht baten want ik heb uit zeer berouwbare bron vernomen dat uiteindelijk zaterdag het kasteelse gelaglokaal op brute wijze is ingenomen door de aanwezige megamatties. Nu ik het toch over de zaterdag heb, moet ik het verslag over deze dag om de jullie bekende reden schuldig blijven.

Wat gaat zo’n weekend toch snel voorbij als je het naar je zin hebt. De zondagse thuisrit stond dus al rap weer voor de deur. Vertrek rond 10:00 uur, wind pal tegen, oren in de nek en meters maken richting de Gieterij waar wij middels een verkortte rit en zonder technische problemen om half zes aankwamen.

Ik denk dat ik kan stellen dat het mede dankzij het prachtige weer en de probleemloze rit een geslaagd weekend is geworden. Mijn dank aan de organiserende mensen is dan ook verpletterend edoch niet dodelijk.

Tot volgend jaar!
Anton