Megarit 4- 15-17/07/2011


<< Keer terug naar het archief

Megarit 4

Vrijdag 15 juli
Wederom de start van een memorabel megaweekend. Verzamelen op de Gieterij vanaf 07:00 uur, vertrek Workum stipt 08:00 uur.

Prachtig om te zien al die mega blije gezichtjes want mede dankzij de inzet van John kon dit weekend toch nog doorgang vinden, het zou een soort van “homecoming” worden bij Martin en Elly in pension “Het Smidsvuur” in Workum want hadden wij het in 2008 niet reuze naar ons zin gehad tijdens ons eerste bezoek aldaar?

Het weer die vrijdag liet ons niet in de steek, wat een meevaller dat heerlijke zonnetje dus zoals gezegd stipt acht uur vertrokken de pruttelende 2-takten o.l.v. Edwin en Nico richting onze eerste echte stop in Volendam alwaar we aan de beroemde Dijk koffie met een goed te hachelen appelpunt genuttigd hebben. Vervolgens o.l.v. Jos en Nico richting Afsluitdijk alwaar we de kranen open mochten draaien – we mogen immers sinds kort daar 130 km/u rijden – gestopt bij het monument hadden we nog een leuk meevallertje, een vers schaap ter verrijking van ons bbq-feestje op zaterdag schreeuwde gewoon ‘ neem me mee !!’ maar niemand had een extra helm om het beest mee achterop te kunnen nemen bij zich. Zonder noemenswaardige problemen kwamen we rond 6 uur in Workum aan

En na een hartelijk weerzien met Martin en Elly kon onze enige echte Barman Ton aan de slag, heerlijk die Bittburgertjes vom Fass, de auteur dezes zat dan ook lekker met z’n giechel in het zonnetje een paar pintjes te kantelen. Ook een goede mega-traditie is het nuttigen van Chinees eten o.l.v. afhalers Kees en Els wat dan ook gretig aftrek vondt bij het toch wel enigszins hongerige mega-volk. Na nog de nodige vesnaperingen ging een ieder tevreden zijn of haar mandje opzoeken want om 8 uur de andere morgen stond er zoals we eigenlijk al een beetje gewend waren een uitgebreid ontbijt op ons te wachten.

Zaterdag 16 juli
Een bezoek aan het Ir. Woudagemaal te Lemmer stond op het programma. Dit unieke gemaal is het enige nog werkende stoomgemaal ter wereld en zodoende ook op de wereld erfgoed lijst geplaatst. Na enig oponthoud – er was een erg weerbarstige Belg stilgevallen – konden we aan de rondleiding beginnen, imposant wat dit gemaal aan prestaties kan leveren. De terugtocht van Lemmer naar Workum was de inzet van wat later een beste bui bleek te worden, het is die dag ook niet meer droog geworden.

We knepen ‘m al want hoe moest dat nu met de geplande bbq?, gelukkig was er een partytent voor handen zodat de chefkoks Willem en Theo voor een ieder een lekker stukje vlees kon gaan braden, werd het toch nog gezellig want ook de pintjes kwamen goed door. Wat gaan de tijd en de vaatjes bier dan toch hard als het gezellig is want nadat het 2e vat er de brui aan had gegeven werd het toch wel weer tijd om in de heerlijk zachte bedden af te zinken immers de terugtocht was alweer in zicht dus ogen en snaveltjes toe, de boot van 10:05 vanuit Stavoren wacht niet!!.

Zondag 17 juli
Na een superverblijf in het “Smidsvuur” vertrokken we om kwart voor negen richting Stavoren alwaar we dus Zondag 17 juli om 10:05 uur moesten inschepen voor de overtocht naar Enkhuizen, het beloofde een mooie dag te worden, een prachtig zonnetje liet zich zien op het IJsselmeer en vergezeld van visstelende vogels die de hele weg achter de boot aangevlogen hebben bereikten wij de mooie kust van Enkhuizen waarna het snel gedaan was met het mooie weer. De klep ging boven open en heeft zich de rest van de reis richting Noordwijkerhout niet meer gesloten.

Wat mij betreft kon dit in ieder geval mijn weekend niet meer bederven want ik heb het ontzettend naar m’n zin gehad en denk dat dit voor allemaal geldt. Rest mij nog een ieder te bedanken voor de gezelligheid en mensen. Laat er altijd weer een volgend mega-weekend komen!!

Groets,

Anton